Meniu

NEWS-HOUR

Connect with us

PAMFLET: Dăncilă „douăzeci douăzeci” – un premier de nota zece, ne citește și greșește

Autor:Redactia

În ședința de joi a guvernului, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a fost din nou victima limbii române.

Asaltul s-a produs în momentul în care premierul, citind cu intonație și eleganță de pe foi, s-a întâlnit cu expresia neobișnuită „Euro 2020”. Neavând timp să-și consulte consilierii, doamna Dăncilă,de altfel foarte bine pregătită pentru situații de criză, a improvizat, nelăsând să se vadă niciun moment de ezitare.

Astfel, premierul ne-a asigurat că „în perspectiva Euro douăzeci douăzeci” guvernul aprobă consolidarea şi modernizarea stadionului Giuleşti. Bineînțeles, s-au găsit cârcotași care să critice inovația lingvistică a premierului și s-o acuze pe doamna Dăncilă că torturează (din nou!) limba română. Se pare că acești critici nu au auzit că limba este un organism viu, în continuă transformare.

O sfătuim pe doamna Viorica Dăncilă să-i ignore pe acești oameni mici, cu orizonturi înguste, care respectă regulile limbii române. Dacă vrem să inovăm, trebuie să o facem pe toate planurile, inclusiv în limba română. Felicitări doamnei prim-ministru pentru abilitățile incomparabile de lectură (nu urmărește cuvintele cu degetul pe foaie!) și drum bun spre „douăzeci douăzeci”. La mai multe stadioane!