Meniu

NEWS-HOUR

Connect with us

Europarlamentar român: Juncker insultă est-europenii

Autor:Redactia

Sâmbătă, 5 mai, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Karl Marx, președintele Comsiei Europene, Jean-Claude Juncker, a participat la dezvelirea unei statui de 4 metri a filosofului, în orașul Trier, din Germania. Statuia a fost donată de China, una dintre ultimele țări comuniste, care își asumă ideologia marxistă.

Cu această ocazie, Juncker a ținut un discurs în care l-a lăudat pe părintele fondator al comunismului, afirmând că „Marx nu ar trebui acuzat pentru crimele comise de așa-zișii săi discipoli” și că europenii ar trebui să-și amintească de influența filosofului german asupra idealurilor sociale din Europa.

Discursul lui Juncker a fost întrerupt de mai mulți protestatari, reprezentanți ai unui grup al victimelor comunismului. Discursul lui Juncker a fost criticat și de mai mulți europarlamentari din fostele țări comuniste din Europa de est. Printre aceștia s-a numărat și europarlamentarul român Cristian Preda.

„Cuvintele rostite de Juncker cu ocazia dezvelirii statuii lui Marx la Trier sunt o insultă adusă est-europenilor.” a scris Cristian Preda într-o postare pe Facebook.