Meniu

NEWS-HOUR

Connect with us

BREAKING NEWS: PONTA SCAPA DIN NOU!

Autor:redacția

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să amâne pronunțarea sentinței în doarul ”Rovinari-Turceni”, în care sunt implicați fostul premier Victor Ponta și fostul senator Dan Șova care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă.

Procurorii au solicitate instantei supreme pedepse cu închisoarea pentru Victor Ponta şi pentru Dan Şova. Ancheta din acest dosar a durat aproape patru ani, Victor Ponta fiind primul premier trimis în judecată în timpul mandatului.

"Pedepsele să fie spre mediu, iar că modalitate de executare să fie cu privarea de libertatate", a cerut procurorul DNA. DNA a mai cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie confiscarea de la Victor Ponta a mai multor sume de bani primite de la firma de avocatură "Şova şi Avocaţii".

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate. Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat