Meniu

NEWS-HOUR

Connect with us

BREAKING NEWS: PNL vrea să oprească traseismul politic

Autor: Redactia

Ludovic Orban a anunțat planul PNL de a înainta un proiect de lege care să interzică traseismul la nivelul Parlamentului. Orban e de părere că o asemenea schimbare legislativă este necesară în condițiile în care traseismul reprezintă o problemă gravă la nivel parlamentar. În trecut, grupuri parlamentare s-au dizolvat din cauza trecerii unui număr mare de aleși de la un partid la altul.

„Datorită PNL traseismul politic al aleşilor locali a fost stopat, obiectivul nostru este să stopăm traseismul politic şi la nivel parlamentar.” a declarat președintele PNL.

„Democraţia reprezentativă presupune existenţa unui contract de reprezentare între cel care este ales şi oamenii care îi încredinţează încrederea şi ei se află sub acest contract sub toată perioada mandatului şi trebuie să îl respecte. Este dezbatere în partid dacă este necesară modificarea Constituţiei sau dacă este suficient un proiect de lege.” a mai spus Ludovic Orban.

Trebuie precizat că PNL s-a confruntat cu propriile probleme privind traseismul. Mulți aleși au părăsit PNL pentru ALDE. În același timp, PNL a atras mai mulți membri ai PMP.