Meniu

NEWS-HOUR

Connect with us

BREAKING NEWS: MINISTRUL JUSTIȚIEI TUDOREL TOADER LANSEAZĂ ACUZAȚII EXTREM DE GRAVE LA ADRESA LAUREI CODRUȚA KOVESI

Autor:redacția

La conferința de presă de joi seara, Ministrul Justiției Tudorel Toader a lansat acuzații extrem de grave la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi cu ocazia prezentării raportului de control al DNA. Acesta a vorbit despre falsificări de probe ale procurorilor DNA, dar şi despre abuzurile procurorilor DNA.

"Creşterea numărului de achitări, sporirea cheltuielilor şi raportări eronate, neimplicarea procurorului şef în identificarea şi eliminarea comportamentelor abuzive ale unor procurori. Spaţiul public este plin de presupuse abuzuri ale lui Negulescu. Nu s-au luat măsuri de verificare dacă este adevărat sau nu”, a declarat Ministrul Justiției.

”Lupta anticorupție trebuie să continue, dar în conformitate cu statul de drept, statul în care acțiunea fiecărei autorități e reglementată prin lege, se spune legii, acționează în spiritul valorilor democratice, cu respectarea drepturilor omului. Nimeni nu e mai presus de lege. Lucrurile bune nu trebuie să le justifice pe cele rele.”

”Pentru aceste acte si fapte de netolerat intr-un stat de drept, in temeiul prevederilor legale, declansez procedura de revocare din functie a procurorului-sef DNA. Prezentul raport insotit de propunerea de revocare va fi transmis sectiei de procurori a CSM si presedintelui Romaniei, pentru a analiza si pentru a decide in raport cu competentele constitutionale”, a declarat Tudorel Toader.