Meniu

NEWS-HOUR

Connect with us

BOMBA: IOHANNIS AVERTIZEAZA GUVERNUL

Autor:Redactia

Astăzi, de la ora 12, a avut loc la Cotroceni o întrevedere între președintele României, Klaus Iohannis, și premierul Viorica Dăncilă. Înainte de discuțiile de la Cotroceni, Dăncilă a precizat că își dorește o colaborare instituțională bună cu șeful statului.

În urma întâlnirii cu Viorica Dăncilă și Lia Olguța Vasilescu, administrația prezidențială a dat un comunicat în care președintele avertizează că „există riscul ca puterea de cumpărare a românilor să scadă în continuare”, din cauza unor politici fiscal-bugetare imprudente, care nu țin seama de realitățile economice.

Conform aceluiași comunicat, Klaus Iohannis „a atenționat Guvernul că, după primele 3 luni de aplicare, efectele noii legislații privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice arată că Legea se află în contradicție cu principiile egalității și predictibilității de la care a emanat, în condițiile în care s-a intervenit cu excepții punctuale pentru diferite categorii de personal, ceea ce anulează inclusiv caracterul unitar al intenției legislative.”

Totodată, șeful statului a atras atenția guvernului că „situația salarială este în continuă modificare, fiind departe de a satisface principiile și criteriile de stabilitate asumate inițial, precum și promisiunile electorale ale coaliției PSD-ALDE”. Astfel, el a cerut mai multă prudență din partea guvernanților în privința politicilor economice și o mai mare grijă față de sustenabilitatea nivelului de trai al cetățenilor.