Meniu

NEWS-HOUR

Connect with us

BOMBA: CUM VREA DRAGNEA SA AJUNGA SULTANUL ROMANIEI PANA IN 2040

Autor:Redactia

Guvernul PSD-ALDE condus de Viorica Dăncilă, dar controlat de Liviu Dragnea, a publicat un proiect de lege privind Strategia „România 2040”, o inițiativă a șefului PSD care are în vedere forțarea oricărui viitor guvern la respectarea unei strategii politice dezvoltate de social-democrați pentru următorii 20 de ani.

În proiectul de lege postat de Secretariatul general al Guvernului se menționează că strategia națională va fi dezvoltată de Comisia „România 2040” condusă de președintele Camerei Deputaților, ce va elabora o strategie de dezvoltare economică și socială pe termen lung, având ca termen limită de finalizare a strategiei data de 1 iunie 2019.

De asemenea, în finalul documentului se precizează că „Odată cu intrarea în vigoare a prezentei legi, se instituie obligativitatea includerii în programele de guvernare aprobate în Parlament a principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia „România 2040”, continuând cu mențiunea că „Pentru eficientizarea cheltuielilor, se instituie obligativitatea Guvernului de a continua programele şi proiecte de dezvoltare ce decurg din Strategia „România 2040”. Cu alte cuvinte, orice viitor guvern trebuie să respecte strategiile trasate de PSD.

O reacție dură a venit din partea PNL, printr-un comunicat de presă: „Acest proiect de lege trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reuşit nici până acum să asimileze în mod real valorile democraţiei. Practic, cetăţenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privinţa direcţiei pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili „Comitetul lui Dragnea” devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior.”